Pullingteam Exception

950 kg Mini Unlimited

Nieuws

9 augustus 2017 - Update wedstrijdseizoen

Het wedstrijd seizoen loopt alweer snel richting het einde. Met nog 2 wedstrijden te gaan in het Nederlands kampioenschap.

Tot zover:
Beachpull: 9e plaats
Cadzand: 10e plaats
Lochem: 10e plaats

De competitie is zwaar en de concurrentie groot. Ondanks dat zijn we erg te vreden over hoe de trekker nu reageert. We hebben de vertraging aan gepast. en onze oud banden weer gemonteerd vanwege de grote schade die we hebben opgelopen aan de 'goede' banden. de combinatie werkt echter uitstekend. We hebben de laatste 2 wedstrijden de voorwieltjes weer mooi in de lucht! 

Hierbij het filmpje van de laatste wedstrijd afgelopen weekend in Lochem.5 juli 2017 - Update wedstrijdseizoen

De eerst wedstrijden van het seizoen zijn inmiddels verreden. Hierbij een korte update zover:
Stroe: 4e Plaats
Oudenhoorn: 9e Plaats
Made: 5e Plaats
Eext: afgelast

Voor zover een goed seizoen voor ons! in een sterk deelnemersveld hebben we mooie klasseringen kunnen halen!!

Hieronder nog 2 aftermovies van Oudenhoorn en Made

Komend weekend: Beachpull Putten!

12 juni 2017 - Exception 25 jaar!

   Tractorpullingteam Exception
Strijdt dit seizoen al voor het 25ste seizoen mee op
het hoogtste niveau van Nederlands en Europees tractorpulling.

Door de jaren heen heeft de sport een grote ontwikkeling doorgemaakt op het gebied vantechniek en professionaliteit.

Waar het team begon met een minipuller met 2x Rover V8 small block motoren samen 400pk, wordt er nu gereden met een Chevrolet V8 Big Block met meer dan 2.200 pk.

Unieke actie!! Verloting ‘Exception’ schaalmodel

Ter ere van ons 25 jarig jubileum verloten wij een door ‘TractorpullingLego’ gebouwd schaalmodel van de Exception.

Dit is een uniek model van een Light Modified Concept Exception is gebouwd na ideeën van het team.

Voor maar € 2,50,- per lot* kunt u al kans maken op dit unieke schaalmodel.

Loten zijn te verkrijgen bij de teamleden tot de verloting op 12 augustus 2017.

Aarzel niet en zorg dat u kans maakt op dit unieke schaalmodel!!

* Bij 10 loten of meer krijgt u een speciale ‘Exception’ flessenopener!08 maart 2017 - Opbouwen Exception

Hoog tijd voor een update van de werkzaamheden aan de Exception. We zijn inmiddels weer in de opbouwende fase voor het komende seizoen. Er is een compleet nieuw chassis gebouwd. Daar zijn de nodige materialen weer beschikbaar gesteld door onze sponsoren. Zo heeft Gicom de frameplaten geleverd. Snijbedrijf Nauta de diverse steunen en plaatwerk en heeft Koops Autoschade dit alles voorzien van een keurige laklaag!

Nu we weer zover zijn kunnen we echt gaan opbouwen. We wachten nog op een aantal onderdelen van de motor. Zodra die binnen zijn kunnen we ook beginnen om het blok verder op de bouwen.

Tevens hebben wij de wedstrijd kalender voor seizoen 2017 toegevoegd.

Kijk ook eens op de sponsorpagina, deze bedrijven maken het mogelijk dat wij komend seizoen weer kunnen mee strijden in de Mini Unlimited klasse! 


18 september 2016 - Het EK en winterwerk Exception

Hoe kunnen we u een betere impressie van het EK geven dan door onze geweldige aftermovies!


Hoe verder richting seizoen 2017?...

Tractorpullingseizoen 2016 is voorbij. We kijken terug op een geweldig seizoen! Zeker in de Euro-Cup competitie hebben we een geweldig resultaat weten te behalen. De 3e plek in het eindklassement in een sterk deelnemersveld! De Chevy V8 op de Exception liep fantastisch en de “nieuwe” banden deden het erg goed. De kwalificering voor Het EK in Great Eccleston was het doel voor ons dit seizoen! En dat is gelukt met de 3e plaats In de Euro-Cup. Zoals velen van jullie hebben kunnen volgen op Facebook liepen we daar grote motorschade op. Een gebroken krukas…, met alle gevolgen van dien.

Hoe het blok en de verdere onderdelen uit de strijd zijn gekomen moet nog blijken bij controle door Post & Dros.

Ondanks dat het seizoen 2016 nog maar net ten einde is zijn we alweer bezig met de mogelijkheden voor seizoen 2017. Dit kan natuurlijk niet zonder onze sponsoren! Die willen we dan ook via deze weg nogmaals bedanken voor het vertrouwen! Naast sponsoren hebben we ook de club van 50/100. Ook u kunt lid worden van deze club om ons te ondersteunen in 2017 weer sterk op de baan te staan. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met een van de teamleden van Exception!


24 augustus 2016

Team Exception plaatst zich voor het Europees Kampioenschap in Great Eccleston (GB). Hoe dit gebeurde, zie onderstaande filmpjes!

Brande (DK)

Lochem

Beachpull

6 juli 2016

We zijn inmiddels halverwege het seizoen 2016. Het is een ontzetten druk seizoen gebleken, wat tot gevolg heeft gehad dat de website er een beetje bij ingeschoten is. Echter zoals jullie van ons gewend zijn, wordt Facebook daarentegen zeer up-to-date gehouden met de gang van zaken rondom het team en de wedstrijden.

Van ons hebben jullie nog tegoed de verslagen van de wedstrijden uit Didam, Bernay, Oudenhoorn, Made en Eext. Deze hebben wij in een iets ander jasje gestoken als dat jullie gewend zijn.   

Didam:

Bernay

Made:

Na 2 weken hard werken hadden we de Exception op vrijddag avond voor Eext weer strijd klaar staan. Onze thuiswedstrijd in Eext zorgt er altijd voor dat er veel bekenden en sponsoren zijn die eens een kijken komen nemen wat wij zoals doen binnen onze sport. Wij waren als team dan ook trots dat we het gered hadden de trekker weer op tijd klaar te krijgen! Echter ging het in een aantal trekkers voor ons goed mis tijdens de run van The Challenger. Door de grote klappen raakte de sleepwagen zodanig beschadigd dat de klasse moest worden gestaakt. De grootste zorg ging op dat moment uit naar de rijder van de The Challenger. Wij hopen op een snel herstel van de rijder en wensen het team sterkte met het herstellen van de schade aan de trekker! 

Doordat we niet hebben gereden hebben we nu een rustige week, maar zaterdag staan we aan de start van BeachPull (op strand Nulde)

25 mei 2016 - Start seizoen 2016

Tractorpulling Stroe en Lidkoping (SE)

Op 14 mei begon voor ons het GN seizoen voor 2016 weer. Het hele voorjaar zijn we druk bezig geweest om de Exception weer in top conditie te krijgen. Dit betekende een grondige motor revisie, met nieuwe lagers, nieuwe zuigers, nieuwe tuimelaars, nieuwe stoterstangen, nieuwe lifters, de koppen hebben een revisie beurt gehad bij Post en Dros. Daarnaast werden ook de banden onder handen genomen, de achteras geinspecteerd en de vrachtwagen weer geheel na gekeken, kreeg een grote onderhoudsbeurt en waar nodig netjes gemaakt. 

We waren mooi op tijd gereed om het seizoen van 2016 te kunnen laten starten. Op naar Stroe. De mini klasse reed als eerste die dag en met de proeftrek openden wij het nieuwe seizoen. Een mooie run, maar iets te rustig van start bracht ons naar ruim 81 meter. Door de sleepwagen bemanning werd besloten de wagen lichter te zetten en wij zouden onze proeftrek dan ook over rijden om de eerste afstand te verbeteren. 

Helaas ging bij de tweede run bij 65 meter de blowerbelt kapot. Doordat de blower dan niet meer wordt aangedreven ben je al je pks kwijt en zat er niets anders op dan te stoppen. Ondanks de goed start werd hierdoor maar een 10e plek behaald. 

Met huiswerk gingen we terug naar Exloerveen, waar we direct begonnen met het inspecteren van de motor. Want op donderdag zouden we alweer vertrekken voor een Euro-Cup wedstrijd in Zweden. 

Na een aantal dagen hard werken stond de Exception weer gereed voor de eerste Euro-Cup wedstrijd. En op donderdag vertrokken we richting Lidkoping. Met de truck reisden we naar Travemunde waar we met de boot naar Malmo zouden varen. Vanaf Malmo reden we verder naar Lidkoping. Hier kwamen we op vrijdagmiddag in de regen aan. De verwachtingen voor de avond, wanneer de westrijd zou plaats vinden, waren goed. Toen het uiteindelijk om 19.30 door werd, begon de Euro Cup met onze klasse. Wij zouden als één van de laatste aanhaken. Na een aantal trekker voor ons te zien stranden voor de 70 meter werd de taktiek bepaald. De sleep wagen werd geheel op links gezet, om zo dicht mogelijk langs de lijn de kunnen rijden. Na een snelle start en mooie run straks langs de lijn, reden we een afstand van 76,4 meter. Dit was goed voor de 4e plek in de Euro-Cup!!! 

Met dit super resultaat hebben we vrijdag avond de andere Euro-Cup klassen bekeken en zijn we zaterdag weer vertrokken richting Malmo. Weer met de boot naar Travemunde. En zondag ochtend het laatste stuk weer richting Exloerveen. 

Met dit goede begin van seizoen 2016 gaan we vol vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet. Tevens willen wij natuurlijk onze sponsoren bedanken voor het vertrouwen, zonder hen is het niet mogelijk onze sport uit te oefenen op dit hoge niveau!!24 januari 2016 - Indoortractorpulling Zwolle

Elk jaar in januari staat de indoortractorpulling in de Ijsselhallen weer op het programma. De wedstrijd is verdeeld in twee sessie. Waarbij wij met de Mini-Unlimited klasse de dag om 11:00 uur openden. De klasse was met 10 trekkers goed gevuld, de baan lag er goed bij en de tribunes stroomden al mooi vol! 

De proeftrek in de klasse was voor The Riddle. De run eindigde net voor de Full Pull lijn met een gebroken blowerbelt. In de 2e poging plaatsten ze zich voor de finale. Hot Head had ook te maken met een gebroken blowerbelt. De run van de Lamabada 8 was goed voor een Full Pull! The Challenger had een wilde rit maar de blowerbelt die zo vaak sneuvelde afgelopen seizoen was nog heel, een goede opsteker voor het team! De run van de Backdraft deed John de Graaf juichen in de kooi! Waar een aantal tractoren moeite had om bij de rechter lijn weg te blijven had Mission Impossible het tegenover gestelde en ging snoeihard links de baan uit. Gompie had nieuwe bandjes en een nieuw slogan achter op de trekker, maar het ging bepaald niet "Rustaaaagh"... De Lamabada 9 kreeg motor schade tijdens het warm draaien en kon helaas niet voor de sleepwagen verschijnen. Blower Power uit Noorwegen kon de grip niet krijgen met een tegenvallend resultaat. Nu was het de beurt aan ons. We hebben deze winter nieuwe "Cepek" banden gemonteerd. De oude banden hadden hun kracht verloren, wat grip en daardoor meters kost. We waren erg benieuwd wat deze banden zouden doen onder onze trekker, de trekker waar ze onder vandaan komen is er NK 2015 op geworden! 

Een iets onrustige start van de run maar toch direct snelheid vanaf de start en een stabiele en rechte run leidde naar een dikke 74 meter goed voor een plaats in de finale! 
De laatste starter was de Little Bandit en die zette ook een dijk van een Full Pull neer. 

In de finale kon The Riddle niet terug komen. Lambada 8 zette de afstand to beat op 79.90 meter. Als tweede haakte de Exception aan. Weer een mooi stabiele run met een iets onrustige start met een afstand van 61.10 meter. De Little Bandit behaalde een tweede plaats met een kleine achterstand op de Lambada 8. 

Zo stonden wij op een 3e plaats op het podium van Indoortractorpulling Zwolle! Geheel boven verwachting maar met een goed gevoel voor het komende buitenseizoen.

De banden doen goed hun werk. Wij zullen nu de Exception geheel demonteren om de motor te reviseren voor het nieuwe buitenseizoen. Verder zullen er kleine wijzigingen aan de trekker gedaan om de trekker weer in top conditie te krijgen voor een lang en uitdagend seizoen. Dit jaar zullen we namelijk naast het Nederlands Grand National kampioensschap ook de Euro Cup gaan rijden. 

Houd onze website en Facebook pagina in de gaten voor updates rondom de werkzaamheden in de werkplaats de komende periode.


30 december 2015 - Nieuwe website

Welkom op de nieuwe website van team Exception. Tijdens het afgelopen seizoen is gebleken dat de vorige website zo onvriendelijk was dat het bijna niet mogelijk was om deze up to date te houden. Daarom is er een nieuwe gemaakt. Inmiddels is deze zo goed als klaar en volledig weer up to date.

Over een kleine maand staat de eerste wedstrijd voor het 2016 seizoen alweer op het programma. Dat wel in de Ijselhallen te Zwolle. De Exception staat er al weer klaar voor. We gaan rijden met nieuwe Pioneer banden. Het verdere onderhoud van de trekker zullen we doen na de indoor.


We wensen jullie een goede jaarwisseling en een succesvol en sportief 2016!!9 juli 2015 - Made en Eext

Inmiddels zijn we alweer twee wedstrijden verder na het laatste verslag op de website. In Made werd een Euro-Cup klasse verreden voor de Mini Unlimited klasse. Hierdoor waren er niet alleen Nederlandse maar ook Europese deelnemers aanwezig. Dit zorgt voor een goed gevulde klasse van 17 tractoren. Doordat wij niet aan de Euro-Cup deelnemen reden wij als één van de laatste in de klasse. In de tussentijd hadden we een hoop mooie runs,
maar zeker ook wilde runs gezien. De Exception pakte bij de start echter goed op en met een mooie rechte run zetten we de sleepwagen tot 89.71 meter. Goed voor een 8e plaats in de Nederlandse competitie. Helaas werd met het terug slepen wel lawaai gehoord in de achteras. Bij controle in de werkplaats bleek dat het kroon en pignon wiel kapot was.

De volgende wedstrijd was onze thuiswedstrijd in Eext. Hier wilden we natuurlijk weer een mooie run neer zetten voor eigen publiek. Dus met man en macht gewerkt om de achteras weer in top conditie te krijgen. En natuurlijk werd de hele trekker goed gecontroleerd. De weersvoorspelling voor Eext was duidelijk, zon en hoge temperaturen. Zoals we altijd gewend zijn in Eext, extreem weer. Jammer genoeg hield dit weer ook een groot deel van het publiek thuis. Maar voor het aanwezige publiek, super dat jullie het vol hebben gehouden op de tribunes! De wedstrijd werd verreden met een floating finish om mens en machine zo veel mogelijk te ontlasten met het mooie weer. Maar met een super afstelling van de sleepwagen in alle klasses kon er een hele mooie snelle wedstrijd worden neergezet. De mini's haakten als 4e klasse aan. En wij reden de proeftrek. Met een mooie start en mooie balans werd de sleepwagen bij 72 meter 86 neer gezet. Mede door een lekke tank en
de mooie run besloten we de proeftrek niet over te doen. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 7e plek op onze thuiswedstrijd.

Na een intensieve controle van de motor en achteras deze week heeft de trekker gisteravond weer gelopen en is deze klaar voor de wedstrijd op Strand Nulde, de Beachpull!!

16 juni 2015 - Oudenhoorn


Het waaide flink in Oudenhoorn toen we daar rond 3 uur aan kwamen. Het zonnetje scheen echter ook flink, dus de wind hield de temperatuur aangenaam. Na een dik uur verdween de zon en werd het met de frisse wind behoorlijk fris. Maar de baan lag er goed bij. De Light Modified begon de
wedstrijd in Oudenhoorn en lieten mooie runs zien! Na de Light Modified reden wij als tweede klasse van de dag. En dat er een goede baan lag bleek wel na de eerste run van de Vampire, een snelle en strakke full pull! PokerFace was na hard werken ook weer op de baan op hun thuiswedstrijd in Oudenhoorn, met een mooie run zetten ze de sleepwagen tot 63.36 meter. Backdraft gaat elke week beter en 74.60 was het resultaat. Little Bandit reed een snoeiharde full pull, net als The Riddle. Little Rascal kwam tot 82.18 met een zeer goedlopende motor. Lambada 8 zette een Full Pull neer, dit deed ook de Hella Lambada, echter met grote motorschade. Gompie zette vandaag weer een mooie run neer met 95.08. Wij haakte als 9e aan voor de sleepwagen. Bij de start kwam de trekker niet lekker weg. Mark was iets te 'gretig' met weg rijden. Hierdoor was de trekker te onrustig bij de start. Nadat de balans hervonden was pakte de trekker wel mooi op en hadden we verder een mooie
stabiele run, echter zonder beginsnelheid ga je aan het eind het niet meer goed maken. 89.24 meter was het resultaat. Mission Impossible werd gediskwalificeerd doordat de trekker buiten de witte lijnen werd gezet. Butter Let's Try voegde zich als 6e bij de finalisten! Als laatste haakte The Challenger aan, bij 85.25 meter hield de motor ermee op, blowerbelt problemen.
In de finale haakten uiteindelijk 5 tractoren aan. De Hella Lambada had teveel motorschade. Vampire beet de spits af met 98.07. Little Bandit ging daar snoeihard overheen met 105.90. Lambada 8 had ook een goede balans 100.27. The Riddle kreeg niet voldoende snelheid 100.14. Als laatste Butter
Let's Try, de run eindigde op rechts van de baan bij 89.44. Eindstand: 1. Little Bandit 2. Lambada 8 3. The Riddle. Wij eindigden 8e in dit sterke deelnemersveld, waarbij de kanonnen alles konden geven op deze baan. Zoals elk jaar was het nog lang erg gezellig. En keerden wij rond 11 uur huiswaarts. De volgende morgen waren wij al weer vroeg te vinden op de truckrun in Tweede Exloermond. Met ruim 250 vrachtwagens werd het een succesvolle dag om minder validen een onvergetelijke dag te bezorgen. Wij
stonden met vrachtwagen en trekker op de bijbehorende markt en hebben de aanwezigen kennis laten maken met de geur van methanol uit een 8.9 liter Chevrolet motor!

Aanstaande zaterdag staat het powerweekend (Made) op het programma. Om toch meer start snelheid te kunnen maken en hiermee ook extra meters te kunnen maken, nemen we deze week de banden nog eens goed onderhanden! Het resultaat zullen we gaan zien in Made in een grote mini
klasse (dit door dat er ook een aantal buitenlandse deelnemers mee zullen strijden in de EuroCup)

05 juni 2015 - Loerbeek (Didam)

30 mei was onze tweede wedstrijd van het seizoen in Loerbeek (Didam). Bij deze organisatie hadden wij nog niet eerder gereden. Tevens had deze organisatie dit jaar een nieuwe locatie voor het wedstrijd terrein, een hele mooi ruim opgezette terrein. Als tweede klasse reden wij met de mini's. De TWD klasse had het niet makkelijk op deze baan. Dit was dus even afwachten wat het voor onze klasse zou betekenen. Na de proeftrek van The Riddle was het wel duidelijk dat het goed opletten was. De run van de The Riddle eindigde met een hoop schade en een behoorlijk doorelkaar geschudde chauffeur. Hierna volgde nog een aantal moeilijke en onstuimige runs. En dit was voor ons reden om de trekker al wat 'veiliger' af te stellen en proberen daarmee een goede run neer te zetten. Na een aantal trekkers werd de baan extra geprepareerd om het voor onze klasse beter te maken. De Lambada kon het als eerste proberen na deze preparatie, maar ook dit eindigde onstuimig. Wij zetten de Exception zoveel mogelijk links op de baan en hadden de afstelling zo dat de neus dicht bij de grond zou blijven. Hiermee hadden wij vertrouwen om een goede run neer te zetten. De run was niet snel, maar wel erg mooi en stabiel. Met een dikke 80 meter werden we uiteindelijk 6e in een sterk deelnemers veld. Zie het filmpje op de homepagina! Ondanks de moeilijke baan had de organisatie met Claas als hoofdsponsor de zaakjes goed voor elkaar, mooi terrein, vele Claas tractoren op het terrein, een goed gevulde tribune en ook prachtig weer!

Onze volgende wedstrijd is in Oudenhoorn op 13 juni, we zullen nu de tractor weer helemaal na kijken en controleren. Tot ziens in Oudenhoorn!!

24 mei 2015 - Stroe

Op 26 april is voor ons het buitenseizoen alweer begonnen in Fuchtorf, Dld. Hier hebben wij op uitnodiging van de organisatie gereden en met een aantal Nederlandse mini's een demo gegeven op deze prachtige wedstrijd! We hadden fantastisch weer en het publiek was in grote getale aanwezig! Na de schade in Zwolle was de motor weer voor een groot gedeelte uitelkaar gehaald om de cilinderkoppen opnieuw te laten repareren bij Post & Dros. Maar de motor liep weer goed. De machine was verder weer goed voor elkaar, dus we hadden er weer alle vertrouwen in. Toen eenmaal onze klasse begon, scheen de zon volop en lag de baan er uitstekend bij. We reden dan ook een super full pull en gingen door naar de finale met Thor en Butter Let's Try. In de finale reden we uiteindelijk naar een 3e plek, waar we zeer tevreden mee waren! Was een zeer goed begin van het buiten seizoen.

Helaas bleek er na deze wedstrijd nog wel kleine motor schade te zijn. Gelukkig begon op 23 mei pas het Nederlandse buitenseizoen. En waren we uiteindelijk toch "ruim" optijd klaar voor de eerste wedstrijd in Stroe. Afgelopen weekend was het zover. Als derde klasse zouden we aanhaken in Stroe voor de mini sleepwagen. Na een onstuimige Light Modified klasse en de Super Stock was het de beurt aan de Mini Unlimited. Poker Face had de eerste proeftrek en wij haakten als tweede aan. Ook onze run bleek een proeftrek. Met een super balans, de voorwieltjes net vrij, in één streep naar de 104 meter. Het werk aan de banden en de verandering in vertraging hadden gebracht wat we hoopten! Na onze run werd de sleep wagen zwaarder gesteld, waardoor we nog een run zouden maken. De trekker snel weer gereed gemaakt, tanken, controleren, banden weer op spanning en dan 6 plaatsen later weer een nieuwe trek. De zwaardere sleepwagen resulteerde in een officiele afstand van 85 meter. Met deze afstand werden we uiteindelijk 7e! Met twee mooie runs, zijn wij zeer tevreden! De klasse werd gewonnen door The Riddle, 2e werd Vampire.

Na onze klasse hebben we met vele teams bij kunnen praten, de andere klasses bekeken en zijn we uiteindelijk verkleumd weer aan de terug reis begonnen. Komende zaterdag staat de Claas Tractorpulling Didam alweer op het programma. De Exception staat weer klaar, na een uitgebreide controle en een proefstart vanavond. We zien jullie in Didam, 30 mei as!!